U.S. AGENCY FOR INTERNATIONAL DEVELOPMENT
M1ssSIONTO MALI AND THE WEST AFRICA REGIONAL PROGRAM
Acquisition & Assistance Office

March 13, 2003

Amendment 1

SUBJECT: Request for Application (RFA) No. 688-03-012, Amendment Number One
CercleLevel Health Program in Mali

Dear Sir/Madam:

Thetext on the continuing pages amends the subject request for application. The closing date/time remains
unchanged.

Regards,
Signed

Marcus A. Johnson, Jr.
Regional Agreement Officer

1) In SECTION 111, C.3.4, entitled “Relationship between Implementation Mechanisms’
(page 19) delete “ See the reference chart for further clarifying the respective roles of the
National Level and the Cercle Level awards.”

2) In SECTION V — ANNEXES (REFERENCES), page 45, add:

“Relevant Questions & Responsesfor Interested Parties

QUESTION #1 - The RFA on p. 6 states that an executive summary of no more than five
pagesisrequired in both the French and English languages.

a.  Doesthismean an executive summary in English of no more than five pages and
the French trandation can be an additional five pages, or five pages for both the English
and French versions of the executive summary?

RESPONSE to #1a: The executive summary in must be in English, no more than five
pages, and the French trandation can be an additional five pages.

b. Does the French trandation of the executive summary count against the 70 pp.
limit on the proposal ?



RESONSE TO #1b: Yes.

QUESTION #2 - The page limit for the executive summary was clearly defined. Could you please clarify
if the five pagestotal includes the French trandation, or if that is separate.

RESPONSE TO #2: The French Trandation is separate.

QUESTION #3 - Does the case study mentioned on p. 7 count against the 70 pp. limit on
the proposal or can the case study be included in an annex?

RESPONSE TO #3: While it may be an annex, it will count against the page limitation.

QUESTION #4 - On p. 30, under "Location," the RFA states "evidence of commitment
from partnersto house CA staff should also be included.” Does this mean a letter(s) from
the Ministry of Health office(s) or something else? Please advise.

RESPONSE TO #4: Yes,

QUESTION #5 - It isnot clear from the RFA whether the project staff should be housed
in:

a.  Bamako (as stated on p. 19 under "Cercle Level Cooperative Agreement”) or
b. AttheMinistry of Health (MOH) at the regional or cercle level as stated on p. 30
(under "Location").

RESPONSE TO #5: Thisisup to the offerors to decide based on how their programs are designed. Boath
locations are possible

QUESTION #6 - Isit possible for you to give us an indication about the USD/CFA
exhange rate to be used for the RFA/P budgeting purpose?

RESPONSE TO #6: Today's [February 26, 2003] exchangerateis officially 610 F CFA
to $1. The USAID Contraller is currently referencing 550 F CFA to $1 for (near-term)
future budgeting purposes, however F CFA payments are made at the exchange rate of
the day the transaction (actual payment transfer) takes place. An offeror should propose
rate(s) that it believes are reasonable given its risk assessment, including historical. The
rationale of the USAID peg rate is based on a host of factors not relevant to private sector
entities.

QUESTION #7 - Thecercle of Dicilaisin the intervention area. Are both health districts (Dioilaand
Fana) included in this?

RESPONSE TO #7: Yes.

QUESTION #8 - Part 6 on page 23 mentions an annex for "Examples of tools and indicators related to
local partner capacity building." Isthisannex available, and if so, where?



RESPONSE TO #8: Yes, thelink is http://www.childsurvival.com/documents/usaid.cfm or more
specifically http://mww.childsurvival.com/documents/USAI D/trmmodul es'trms.doc

QUESTION #9 - The RFA also mentions a reference table clarifying the respective roles of national and
cerclelevel awards (pg. 20). Isthistable available?

RESPONSE TO #9: We will probably delete this reference entirely in a forthcoming amendment, if not
the amendment will provide the table. [Note: The reference to thetable is deleted.]

QUESTION #10 - In the following paragraph, are we right in understanding that only proposals for US
applicants would be acceptabl e?

"U.S. private voluntary organizations, not-for-profit organizations, universities and other legal entitiesin
the private sector with the requisite capability and experience to conduct a program aimed at supporting
achievement of the goal s described in the attached pages.”

And also, are we correct in understanding that a non-US firm, could be considered only
as aparty in a public-private aliance?

RESPONSE TO #10: Non-US organizations may indeed also propose under the referenced request for
applications (grant) asthe prime, as a subcontractor/grantee, aswell asin a public-private alliance
arrangements.

Our Agency Request for Proposals (RFP) to place contracts are more restrictive.



